Hyppää sisältöön

Sähköpostin salaus käyttöön

Minulla on ollut GPG-avain (tai avaimia) jo vuosikausia ja valmius sen käyttöön. Silti se on ollut harmittavan vähällä käytöllä. Jotta sille olisi oikeata käyttöä, pitäisi muillakin olla avain käytössä. Mutta aika harvallapa tuntuu olevan.

Tämä on tosiaankin harmillista, koska ilman salausta sähköpostit välitetään verkossa kuin postikortit postissa. Silti niihin kirjoitetaan sellaisiakin asioita, jota postikorttiin tuskin kirjoitettaisiin. En tiedä, kuinka paljon postikortteja luetaan lähettämisen ja vastaanottamisen välillä. Sen sijaan sähköpostiin (ja internetiin yleensäkin) liittyen on viime aikoina ollut paljon uutisia, joissa kerrotaan laajamittaisesta vakoilusta, valvonnasta ja sen sellaisesta. Ottamatta tässä kantaa sellaisen laillisuuteen tai tarpeellisuuteen pistää kyllä miettimään, että olisi varmaan parempi sulkea ne sähköpostitkin kirjekuoreen.

Laitoin oman avaimeni yhteystieto-sivulleni. Käyttäkää sitä!

Ja asentakaa tekin käyttöönne GnuPG, opetelkaa käyttämään sitä, tehkää tekin itsellenne avaimet, jakakaa ne muille ja käyttäkää niitä!

Välittäkää myös samaa viestiä eteenpäin.

Kommentit