Hyppää sisältöön

XMPP-URL

XEP-0147 määrittelee xmpp-tyyppisen URL:in. Esimerkiksi linkkiä xmpp:jabberfi@conference.jabber.fi?join klikkaamalla pitäisi pystyä liittymään suoraan XMPP-clientilla keskusteluhuoneeseen.

Mutta tämäpä ei tuntunutkaan toimivan. Käytämäni Iceweasel ei tunnistanut moista linkkiä. Ilmeisesti tällaiset linkit eivät ole niin yleisiä, että niille olisi suoraan tehty tukea selaimiin. xmpp.org:in wikistä löytyi ohjeita, joilla olisi pitänyt saada moiset URL:it toimimaan. Yritin ohjeiden mukaisesti määritellä Iceweaselin avaamaan linkit Gajimiin, mutta en saanut toimimaan.

Totesin, että Iceweasel jättää huomiotta omat asetuksensa ja käyttää ympäristön asetuksia, eli minun tapauksessani Gnomessa olevia asetuksia.

Gnomessa URL:lle voidaan määritellä käsittelijä, johon viitataan erityisellä MIME-tyypillä.[1][2] XMPP-URL:in käsittelijään viitataan MIME-tyypillä x-schema-handler/xmpp.

Käsittelijän sain määritteltyä käyttöön seuraavasti. Loin tiedoston gajim-remote.desktop hakemistoon ~/.local/share/applications/

[Desktop Entry]
Version=1.0
Type=Application
Exec=/usr/bin/gajim-remote handle_uri %u
Icon=gajim
StartupNotify=true
Terminal=false
Categories=Network;InstantMessaging;GTK;GNOME;
MimeType=x-scheme-handler/xmpp
Name=Gajim-remote handler_uri
Comment=Handle XMPP URL

Tämän jälkeen ajoin komennot

update-desktop-database ~/.local/share/applications/
xdg-mime default gajim-remote.desktop x-schema-handler/xmpp

Sitten Iceweasel ehdotti linkin avaamista Gajimilla. Linkit toimivat myös muissa selaimissa, kuten Gnomen omassa selaimessa ja Chromiumissa.

[1] http://edoceo.com/howto/xfce-custom-uri-handler
[2] https://unix.stackexchange.com/questions/55214/how-to-override-the-gnome-3-ssh-handler/100736

Päivitys 2014-12-28: Esitin toiveen, että Gajimin debian-paketti voisi asettaa URL-handlerin.

Kommentit